Kerst 2024

Kijkt u ook alweer zo uit naar de kerstdagen? Even 2 dagen heerlijk doorbrengen met uw gezin, familie en vrienden. Heerlijk uitgebreid dineren, maar ook een leuk kerstcadeautje voor elkaar kopen. Heeft u geen zin om het drukke winkelcentrum in te gaan? Dat hoeft niet. Als u op tijd begint met online shoppen dan kunt u de kerstinkopen makkelijk vanuit uw luie stoel doen. Zoekt u de beste kerst aanbiedingen? Wij hebben voor u de beste winkels en webshops op een rijtje gezet waar u flink wat korting kunt scoren.

Kerst deals 2024

De beste kerstdeals vindt u bij de onderstaande webshops, merken en winkels. Profiteer meteen van de leukste kerst aanbiedingen en acties die er dit jaar zijn.Klik op het logo van uw favoriete winkel en pak direct de kerst korting.

Kerst aanbiedingen

In aanloop naar kerst zijn er in de maand december allerlei Sinterklaas en Kerst aanbiedingen waar u van kunt profiteren. In de kerstperiode geven we elkaar graag een kado, dus we geven flink veel geld uit met zijn allen. De winkeliers willen allemaal dat u bij hun komt kopen en daarom verleiden ze u vaak met een goedkope kerst aanbieding. Wij proberen u hierbij zo goed mogelijk te helpen want de kerstaanbiedingen van 2024 vindt u bij ons op een rijtje. Bij sommige winkels heeft u een kortingscode of actiecode nodig, maar bij een heleboel winkels krijgt u ook zonder kortingscode een kerstkorting. Of u nu zoekt naar een kerstcadeau, een goedkope kerstboom, een goedkoop kerstdiner buiten de deur in een restaurant of naar een goedkope kerstmarkt trip? Wij hebben het voor u verzameld qua aanbiedingen. Waar gaat u van profiteren en die korting kerst pakken?

Zoekt u een kerstkaarten aanbieding? Die zijn er ook online te vinden, bij winkels zoals Greetz kunt u elk jaar eigenlijk wel rekenen op goedkope kerstkaarten. Het leek een traditie die langzaam aan het verdwijnen was, maar hij komt gewoon weer terug.

Populaire winkels zijn elk jaar weer: Wehkamp, Bol.com, Coolblue, Bijenkorf, Nike, adidas, Zalando, Hudson’s Bay, ICI PARIS XL, Douglas, MediaMarkt, BCC, Expert, Intertoys, Hunkemoller, C&A, VERO MODA, HEMA.

En heeft u geen zin om te gaan slepen met een kerstboom? Koop dan uw kerstboom online met korting. Er zijn diverse partijen die de kerstboom gewoon bij u thuis brengen. Of gaat u voor de IKEA kerstboom van 1 euro? Dan moet u wel even zelf slepen, maar goedkoper dan dat gaat u hem niet vinden waarschijnlijk.

Wat is kerst?

De kerst is een Christelijk feest. Een moment waarop we stil staan bij de geboorte van Jezus Christus, de zoon van God. Het hele verhaal staat beschreven in de Bijbel. Volgens dit verhaal is Jezus Christus inmiddels ruim 2000 jaar geleden geboren in een stal in Bethlehem. In het jaar waarin Jezus is geboren zijn wij begonnen met onze jaartelling. Het jaar waarin Jezus werd geboren is in de jaartelling die we nu kennen dan ook het jaar nul. Inmiddels zijn we dus al 2024 jaar verder. Jezus werd gezien als verlosser op aarde. Hij kwam om vrede te brengen en het kwaad te overwinnen en verdringen. Kerst staat dan ook wel bekend als het feest van de verlossing en het feest van de vrede.

Het kerstfeest is in de huidige tijd een moment waarop we graag bij onze familie en vrienden zijn om het gezellig te hebben. We komen graag bij elkaar en staan uitgebreid in de keuken om lekker te koken. Het kerstmenu is dan ook elk jaar weer een uitdaging, waarmee pakken we dit jaar uit met zijn allen. Gelukkig helpen de supermarkten ons altijd weer goed op weg met allerlei kerstmenu inspiratie. Ook erg populair zijn nog altijd: fonduen, gourmetten en steengrillen.

In de huidige tijd kunnen de kerstcadeaus vaak niet ontbreken tijdens de kerstdagen. We verwennen elkaar graag met een mooi kerstcadeau. Zo staan we even stil bij de liefde voor elkaar en een bedankje voor de hulp en liefde op allerlei vlakken van het afgelopen jaar. Qua kerstcadeaus pakken we elk jaar groots uit. Populaire kerstcadeaus voor hem en voor haar zijn onder andere parfum, sokken, elektronica, speelgoed, lingerie, boeken en woonartikelen.

Wanneer is kerst 2024?

Kerst is elk jaar op 25 december (eerste Kerstdag) en 26 december (tweede Kerstdag). Kerst 2024 valt op een woensdag en donderdag. Dit betekent dat (bijna) iedereen 2 extra vrije dagen heeft doordeweeks. Het is hierdoor ook extra aantrekkelijk om vrij te nemen rondom kerst. Kerst valt gunstig, want als u 3 dagen vrij neemt dan bent u een hele week vrij. Ideaal om kerstinkopen te doen, maar ook om nog even bij te komen na de kerstdagen.

Hoe valt kerst de komende jaren?

Op welke dagen in de week is het de komende jaren eerste en tweede kerstdag? Wij zetten het voor u op een rijtje:

 • Kerst 2021 valt op zaterdag (25) en zondag (26)
 • Kerst 2022 valt op zondag (25) en maandag (26)
 • Kerst 2023 valt op maandag (25) en dinsdag (26)
 • Kerst 2024 valt op woensdag (25) en donderdag (26)

Wanneer is de kerstvakantie 2024?

De data voor de kerstvakantie van 2024 – 2025 is bekend en staat vast. Scholen mogen hier niet van afwijken. Voor alle regio’s (Noord, Midden en Zuid) valt de kerstvakantie gelijk. In 2024 – 2025 valt deze van 21 december 2024 tot en met 5 januari 2025.

Wilt u ook alvast weten wanneer de kerstvakantie van volgend jaar is? De kerstvakantie 2024 – 2025 is van 21 december 2024 tot en met 5 januari 2025. Goed om te weten als u alvast aan de slag wilt met het boeken van een goedkope kerstvakantie.

Kerstdiner

We pakken groots uit met het kerstdiner en proberen vaak iets klaar te maken qua gerecht wat we de rest van het jaar niet eten. Naast het kerstdiner zijn er ook allerlei andere lekkernijen die we rond de kerst eten, wat te denken van bijvoorbeeld: een banketstaaf, Duivekater, Kerstbrood, Kerstkransjes van chocolade, schuim, koek of fondant, een kerststol, een tulband, kerststrudel, krakeling, panettone of chocolademunten. Er is genoeg te snoepen en eten in de dagen voor de kerst en tijdens de kerst.

Kerstmarkt

In de maand december is het extra gezellig op straat, er is extra sierlijke verlichting en we organiseren op heel veel plekken een kerstmarkt. Niet alleen in Nederland, maar ook in Duitsland en België zijn er heel veel kerstmarkten waar we met zijn allen maar al te graag naartoe gaan. We doen er graag wat kerstinkopen en drinken er een glaasje gluhwein. Er zijn steeds meer Nederlanders die hiervan genieten in aanloop naar het kerstfeest. In Nederland zijn de meest populaire kerstmarkten te vinden in Valkenburg, Maastricht, Dordrecht, Leiden, Den Haag, Haarlem, Deventer (echt in Dickens stijl) en Heemskerk. Wilt u optimaal genieten en hier goed de tijd voor nemen? Combineer dan een bezoek aan een kerstmarkt met een hotel in de buurt.

Kerstliedjes

De kerstliedjes mogen niet ontbreken in de maand december. Op de radio hoort u de ene klassieker na de andere klassieker. Een aantal kerstliedjes die ook dit jaar weer niet mogen ontbreken zijn natuurlijk:

 • All I want for Christmas
 • White Christmas
 • It’s the most wonderful time
 • Christmas time
 • Last Christmas
 • Driving home for Christmas
 • Do they know it’s Christmas

Vooruitkijken

Bent u er op tijd bij dit jaar? Veel mensen beginnen in de week voor kerst pas met het doen van inkopen. Maar als u wat eerder begint dan kunt u nog veel meer korting pakken tijdens kortingsdagen zoals Singles Day Nederland of Black Friday Nederland.