Oktober Woonmaand 2024

Het is wéér zover: woonmaand oktober. Dat betekent inspiratie, nieuwe trends maar vooral ook heel veel kortingen, acties en aanbiedingen op het gebied van wonen. Wat zijn de beste en leukste oktober woonmaand deals? Wij hebben ze voor je verzameld.

Oktober woonmaand aanbiedingen die je niet wilt missen

fonQ black fridayfonQ actie:
Emma blackfridayEmma sleep actie:
Dekbeddiscounter black fridayDekbeddiscounter actie:
Goossens wonen slapen black fridayGoossens actie:

Oktober woonmaand deals

Waar krijgt u verder nog wonen korting in de maand oktober? Onderstaande merken, webshops en woonwinkels hebben interessante oktober woonmaand aanbiedingen. Klik op het logo en profiteer direct.

Wat is de woonmaand?

Tijdens de woonmaand in de maand oktober kunt u nieuwe inspiratie op doen voor de inrichting van uw huis. Veel merken, woonwinkels en webshops lanceren hun nieuwe collectie, modellen en de nieuwste trends en bijbehorende kleuren. Om de nieuwste trends direct een leuke kickstart te geven kunt u rekenen op leuke aanbiedingen. Bent u uitgekeken op een deel van de inrichting van uw huis? Koop wat nieuwe woonartikelen en bijbehorende accessoires en binnen no-time ziet uw huis er heel anders uit. Helemaal fris weer!

Wanneer start de woonmaand?

Oktober is dé woonmaand en daarmee wordt het startsein voor de woonmaand gegeven op 1 oktober dit jaar. Dit betekent niet per se dat op 1 oktober alle merken en woonwinkels direct hun actie live hebben staan. Dit mogen ze uiteraard zelf bepalen en kan best pas in de loop van de maand op gang komen. Houdt hiervoor ons overzicht in de gaten met actuele deelnemende winkels.

Is oktober woonmaand?

Ja zeker, al enkele jaren staat de maand oktober bekend als dé woonmaand. Het wordt weer herfst en dus gaan we met zijn allen weer meer binnen in huis leven. Een mooi moment om ook wat aan te passen aan het interieur. U kunt het zelf zo gek maken als u wilt natuurlijk; alleen wat nieuwe woonaccessoires? Of pakt u het rigoureuzer aan en kiest u voor een heel nieuw interieur. Voor elke kamer in huis zijn er mooie aanbiedingen te scoren: de woonkamer, eetkamer, slaapkamer, werkkamer, zolder, keuken, badkamer en toilet. Wat gaat u dit jaar vernieuwen en aanpakken? Berg de zomerse accessoires op en maak uw huis gezellig en knus voor de donkere dagen én de aankomende feestdagen in december.

Waarom is oktober woonmaand?

Het buitenleven na enkele mooie zomermaanden maakt in oktober weer tijd voor meer tijd binnen in verband met de herfst en de aankomende winterperiode. Veel mensen hebben dan ook zin om de inrichting weer eens aan te pakken en de sfeer in huis klaar te maken voor de komende periode. Tijd voor een paar nieuwe kussens? Nieuwe planten? Nieuw vloerkleed? Een nieuwe bank? Of gaat u voor een compleet nieuwe indeling en inrichting? De keuze is uiteraard aan u. Tijdens de woonmaand komen veel merken met nieuwe inspiratie en nieuwe collecties die u meteen kunt kopen voor thuis. De oktober woonmaand acties maken dit koopmoment extra aantrekkelijk.

Woonmaand beurzen

Wilt u inspiratie op doen? Bezoek dan zeker één van de woonmaand beurzen. Enkele populaire beurzen in 2022 zijn:

  • De Dutch Design Week in Eindhoven:
  • Beurs Eigen Huis 2021 in de Jaarbeurs Utrecht
  • Kreadoe in de Jaarbeurs Utrecht

Woonweken 2024

De woonmaand wordt ook wel woonweken genoemd. Hiermee bedoelt men hetzelfde. Sommige merken noemen het bewust de woonweken om zo net een beetje meer op te vallen en wat onderscheid te maken. Bij Woonexpres kunt u bijvoorbeeld rekenen op de ‘Waanzinnige Woonweken’ met waanzinnig veel voordeel op heel veel meubels en accessoires. U kreeg eerder bijvoorbeeld 10% korting op de hele collectie. Heeft u een nieuwe bank, kast, tafel, stoel, fauteuil,bed, lamp, verlichting, raamdecoratie, wanddecoratie nodig? Bij WoonExpres zit u goed tijdens de woonweken. Maar ook bij de Karwei kon u rekenen op de Wilde Woonweken met veel korting op heel veel producten.