Pasen 2024

Bent u op zoek naar de beste Paasaanbiedingen, kortingen en acties voor 2024? Dan zit u hier goed. Wij verzamelen voor u namelijk de webshops waar u van een Pasen aanbieding kunt profiteren.

Pasen aanbieding 2024

Waar kunt u terecht voor de beste Pasen deals 2024? Een weekendje weg of een lastminute vakantiehuis of een Paasarrangement? Er zijn genoeg leuke online Pasen deals. Klik op het logo van uw favoriete merk en profiteer van Pasen korting.

ELLE SHOPPING DAY

En het is volgend weekend ook Elle Smart Shopping Day weekend, met 20% korting op de nieuwste mode, kleding, schoenen en accessoires bij deze webshops (alleen online kortingen!)

Wanneer is Pasen?

Pasen wordt elk jaar op een andere datum gevierd. Er zit wel een vaste gedachte en logica achter wanneer het Pasen is. Vanaf de 8e eeuw hanteren we met zijn allen: we vieren Pasen op de eerste zondag na de eerste volle maan in de lente. Alle paasdata vallen tussen 22 maart en 25 april. Pasen is altijd 2 dagen. Er is een eerste Paasdag op zondag en een tweede Paasdag op de maandag daarna. Het weekend van Pasen wordt ook wel het Paasweekend genoemd. Wanneer is het de komende jaren Pasen?

 • Pasen 2020 was op zondag 12 april en maandag 13 april
 • Pasen 2021 was op zondag 4 april en maandag 5 april
 • Pasen 2022 was op zondag 17 april en maandag 18 april
 • Pasen 2023 was op zondag 9 april en maandag 10 april
 • Pasen 2024 is op zondag 31 maart en maandag 1 april
 • Pasen 2025 is op zondag 20 april en maandag 21 april

Paasweekend

Het Paasweekend is dan dus van:

 • Paasweekend 2020 was van zaterdag 11 april tot en met maandag 13 april
 • Paasweekend 2021 was van zaterdag 3 april tot en met maandag 5 april
 • Paasweekend 2022 was van zaterdag 16 april tot en met maandag 18 april
 • Paasweekend 2023 was van zaterdag 8 april tot en met maandag 10 april
 • Paasweekend 2024 is van zaterdag zaterdag 30 maart tot en met maandag 1 april
 • Paasweekend 2025 is van zaterdag 19 april tot en met maandag 21 april

Wat is Pasen?

Pasen is een belangrijk Christelijk feest. Op deze dag vieren de Christenen namelijk dat Jezus is opgestaan uit de dood. Pasen duurt 2 dagen en wordt altijd gevierd op een zondag en op een maandag. Deze dagen worden ook wel 1e Paasdag en 2e Paasdag genoemd of Paaszondag en Paasmaandag.

Het Paasfeest duurt eigenlijk langer dan deze 2 dagen en begint al op de donderdag:

 • Witte Donderdag: de herdenking begint op de Witte Donderdag. Op deze dag nuttigde Jezus zijn laatste avondmaal met de discipelen. Dit was tevens de dag dat hij werd verraden door Judas Iskariot. Hij kreeg namelijk 30 stukken zilver van de Romeinen als hij Jezus zou verraden en aangeven. Dit deed de Judas door hem een kus te geven: de judaskus
 • Goede Vrijdag: op deze dag was Jezus gevangene van de Romeinen en werd hij ’s ochtends vroeg openbaar voorgeleid en ter dood veroordeeld. Op dezelfde dag loopt hij nog met de doornenkroon op zijn hoofd en het kruis op de schouders. Een ware lijdensweg naar de plek waar hij aan datzelfde kruis wordt genageld. Een paar uur later sterft hij.
 • Stille Zaterdag: op de zaterdag herdenken de christenen dat Jezus in zijn graf is gelegd. De kerkklokken slaan niet op deze dag, vandaar de naam Stille Zaterdag.
 • Eerste Paasdag (zondag): op deze dag is het echt Pasen. Jezus staat namelijk weer op uit de dood. Dit werd ontdekt door de discipelen toen ze bij het graf kwamen en zagen dat de grote steen die het graf afsloot en beschermd was weggerold.
 • Tweede Paasdag (maandag): deze dag is eigenlijk een extra dag. Er wordt niks meer herdacht. Deze dag vloeit voort uit dat de kerk in het verleden wel voor deze dag heeft gepleit, zodat er een extra dag was om naar de kerk te gaan.

Paasvakantie

De Paasvakantie wordt ook wel de lentevakantie genoemd en is een schoolvakantie in Suriname en België. Voorheen was dit ook een vakantie in Nederland, maar dat is al heel wat jaren niet meer. Enkele weken later is het wel meivakantie in Nederland. Met Pasen heeft men wel een lang weekend vrij, van Goede Vrijdag tot en met Tweede Paasdag. Niet alle bedrijven geven hun medewerkers vrij met Goede Vrijdag. Met Tweede Paasdag zijn er wel meer Nederlanders vrij.

Weekend weg Pasen

Het Paasweekend weg is wel erg populair. We gaan tijdens Pasen graag een weekend weg. Bijvoorbeeld naar een Pasen vakantiehuis. Bijvoorbeeld naar Center Parcs, Landal GreenParks of Roompot. Maar er is meer, want ook pretparken zijn populair en andere leuke uitjes. We gaan er graag even tussen uit. Even van vrijdag tot en met maandag er op uit? Maak dan gebruik van de Pasen aanbiedingen. Zo vindt u de leukste Paasarrangementen en uitjes met korting. Een dagje weg kan natuurlijk ook. Gaat u naar een attractiepark zoals de Efteling, Duinrel, Dolfinarium of naar een andere leuke plek dit jaar met Pasen, zoals het overdekte zwembad, de bowlingbaan of het bos. Enkele activiteiten die ook bij dit weekend horen zijn: paastakken, eieren schilderen, eieren verstoppen en eieren zoeken, maar ook chocolade konijnen en chocolade eitjes om van te snoepen. Heeft u niet ruim van tevoren geboekt voor het Paasweekend? Dan kunt u ook profiteren van een Pasen last minute aanbieding, zodat u er toch nog even tussenuit kunt.

Paashaas

We hebben het nog niet gehad over de Paashaas. Maar waar komt de Paashaas toch vandaan? Die haas die de eieren verstopt en vrolijk rond hupst. In de supermarkten komt u rond Pasen dan ook overal paaseieren en een Paashaas tegen. De Paashaas traditie komt bij onze Duitse buren vandaan. Het begon eerder met een paasvogel. Kerkklokken en een paasvogel. De kerkklokken mochten in de week voor Pasen niet meer luiden en de paasvogel was er om de eieren te leggen. De boeren versierden de eieren door ze te koken en deelden ze vervolgens uit aan de armen, de pastoor en de schoolmeesters. Een mooie manier om aan te sterken na de winter.

In de 19e eeuw kwam de paashaas opeens langs, samen met de Duitse migranten. Er waren namelijk veel handelaren en ondernemers die ook wel wilden profiteren van het rijke Nederland. En dus begonnen er heel wat Duitsers een winkel of bakkerij waarin de paashazen verschenen als decoratie rond Pasen. In het begin was het even wennen, want hoe vervang je een vogel nu door een haas op een logische manier. Dat was toch vrij eenvoudig. Ze hebben gewoon gezegd dat de paasvogel was veranderd in een paashaas die 1x per jaar eieren kon leggen.

Heeft u Pasen gemist? Niet getreurd, want er zijn nog veel meer leuke kortingsdagen, zoals Black Friday.