Valentijnsdag 2024

De dag van de liefde! Op 14 februari van elk jaar vieren we Valentijnsdag. De meest romantische dag van het jaar. Een dag waarop we elkaar wat extra liefde en aandacht geven met een cadeautje, een kaartje of een bosje bloemen. Wat geeft u dit jaar aan uw geliefde tijdens Valentijnsdag 2024?

Valentijnsdag aanbiedingen 2024

Geeft u uw vriend, vriendin, partner, man, vrouw een leuk cadeautje met valentijn 2024? Dan kunt u dat doen voor de volle mep of u profiteert van een leuke aanbieding? Zo kunt u van hetzelfde budget meer leuke dingen kopen. In het onderstaande overzicht vindt u de winkels en merken waar u kunt profiteren van een Valentijnsdag korting. Klik op het logo en profiteer direct.

Valentijn deals

Wilt u wat attents of liefs kopen voor uw geliefde? Wat kunt u dan het beste kopen? Zoekt u naar wat inspiratie of zoekt u naar een aantrekkelijke Valentijns deal? Wij helpen u graag op weg. Ieder jaar zijn er een aantal artikelen die het altijd goed doen, waar u ook de plank niet mis mee kunt slaan. Denk hierbij aan: parfum voor hem, parfum voor haar, chocolade, bloemen, een lief kaartje, leuke sokken, lingerie of een nachtje weg naar een luxe hotel met een fijn wellness arrangement. Er zijn allerlei soorten luxe hotels waar u heerlijk kunt genieten met uw Valentijn: een wellness hotel, een luxe kasteelhotel, een romantisch hotel of een klein knus hotel. De keuze is reuze. Allerlei soorten merken en winkels bieden u leuke Valentijnsdag deals 2024 aan waar u van kunt profiteren. Dat betekent dat u wat extra korting krijgt en op deze manier wat geld kunt besparen. Voelt het daardoor misschien wat commercieel aan deze dag? Misschien wel, maar is dat erg als het u wat extra korting in de portemonnee oplevert? Wij vinden van niet. Daarom helpen we u graag met het verzamelen van de beste Valentijn aanbiedingen in ons overzicht op deze pagina.

Valentijnsdag hoofdletter

Waarom schrijven we Valentijnsdag met een hoofdletter en valentijn met een kleine letter v aan het begin van het woord? Het antwoord is heel simpel: Valentijnsdag is een officiële naam van een feestdag. Feestdagen schrijven we altijd met een hoofdletter. Het woord valentijn is geen officiële naam van een feestdag en schrijven we dus met een kleine letter v.

Wanneer is Valentijnsdag?

Valentijnsdag is elk jaar op 14 februari. Een vaste datum. Alleen de dag in de week kan hierdoor wel verschillen. Het ene jaar valt het op een doordeweekse dag, en het andere jaar in het weekend. Wanneer is het de komende jaren Valentijnsdag? Wij zetten het voor u op een rijtje:

  • Valentijnsdag 2020 was op vrijdag 14 februari
  • Valentijnsdag 2021 was op zondag 14 februari
  • Valentijnsdag 2022 was op maandag 14 februari
  • Valentijnsdag 2023 was op dinsdag 14 februari
  • Valentijnsdag 2024 is op woensdag 14 februari
  • Valentijnsdag 2025 is op vrijdag 14 februari
  • Valentijnsdag 2026 is op zaterdag 14 februari
  • Valentijnsdag 2027 is op zondag 14 februari

Valentijnsdag geschiedenis

Hoe is Valentijnsdag ontstaan? Daarvoor moeten we heel wat jaren terug de geschiedenis in. Het is begonnen bij de bisschop van Terni: Sint Valentinus. Een man die erg bekend stond bij de armere mensen, de ouderen en de kwetsbaren. Hij was zeer betrokken bij deze mensen en bezocht hen regelmatig met een bos bloemen. Daarnaast was hij de verzorger van een mooie bloementuin in het klooster waar hij resideerde. Aan de bezoekers van het klooster gaf hij vaak een mooie bloem mee als symbool van de liefde en trouw. Rond het jaar 270 na Christus kwam Sint Valentinus om het leven door een marteldood. Zijn sterfdag was, u raadt het waarschijnlijk al, 14 februari. Op deze dag ontstond later Valentijnsdag

Valentijnsdag commercieel

Heel wat jaren later werd Valentijnsdag commercieel. Dit begon, uiteraard, in de Verenigde Staten. Het startte met het anoniem uiten van de liefde. Dit betekende anoniem een kaartje of een bos bloemen sturen naar iemand waar u verliefd op bent. In de jaren 90 is valentijn overgesprongen naar Nederland en België en is het in korte tijd ook erg groot geworden. Doordat merken zoals Hallmark hier promotie voor gingen maken werden er flink wat valentijnskaarten verstuurd. De Nederlandse postbedrijven deden hier ook aan mee, want er kwam een speciale valentijnspostzegel. Op zijn top deden er in 2007 ruim 35% van de Nederlanders iets aan deze dag van de liefde in februari. De laatste jaren is dat aantal weer gedaald, maar dat hoeft u natuurlijk niet tegen te houden.

Valentijnscadeau

Wie is uw valentijn? En wat gaat u hem of haar dit jaar cadeau doen? De cadeautjes die we voor elkaar kopen noemen we hoe eenvoudig een valentijnscadeau. Het is soms best lastig om een leuk en origineel valentijnscadeau te verzinnen. U wilt vorig jaar natuurlijk overtreffen. Dus u kunt misschien wel wat inspiratie gebruiken. Met een aantal zaken zit u altijd goed en dat zijn: een 3-gangen diner in een leuk en romantisch restaurant, een mooi sieraad zoals een horloge, ketting, oorbellen of een mooie ring, of wat te denken van bonbons, chocolade (bijvoorbeeld M&M’s), een luchtje (parfum), een top 10 boek van dit moment of een heerlijk nachtje weg met zijn 2-en. Een valentijnscadeau kopen is niet altijd even eenvoudig, maar 1 ding is zeker: er zijn veel deelnemende winkels die een leuke actie, korting of aanbieding hebben waar u weer van kunt profiteren. Shoppen voor de volle mep is helemaal geen uitdaging, maar met een beetje korting wel. Dus daar helpen we u bij, zodat u het beste valentijnscadeau voor hem en voor haar kunt scoren. Er zijn tegenwoordig ook steeds meer sportmerken en kledingmerken en –winkels die meedoen met een unieke valentijnskorting op 14 februari. Een nieuw paar schoenen of een nieuwe broek, jasje, shirtje of trui koopt u dus ook met een aantrekkelijke actie.

Kortingscode

In sommige gevallen heeft u bij een webshop een speciale valentijn kortingscode nodig om de korting te krijgen. Wij proberen deze voor u te verzamelen zodat u de korting direct krijgt bij het online shoppen. Soms levert het u een flink kortingspercentage op, in andere gevallen kunt u rekenen op een gratis verzending. Toch weer mooi meegenomen. Heeft u de dag van de liefde gemist? Is Valentijnsdag 2021 aan uw neus voorbij gegaan? Kijk dan snel naar een van de andere kortingsdagen in ons land.