Blue Monday 2024

Tijdens Blue Monday Nederland 2024 zijn er diverse merken en webshops die u sowieso wat willen opvrolijken. Dit doen ze door Blue Monday deals en korting weg te geven. Shoppen met extra korting dus. Wij verzamelen in ons overzicht waar u deze Blue Monday korting kunt scoren. Veel shopplezier alvast op deze ‘depressieve dag’.

Uitgelichte Blue Monday deals

TUI Black FridayTUI Blue Monday actie:
Open32 black fridayOPEN32 Blue Monday actie:
ICI PARIS XLICI PARIS XL Blue Monday actie:

Blue Monday Deals

Wat zijn de Blue Monday Deals 2024? Onderstaande merken en webshops doen mee. Klik op het logo en pak direct de online korting.

Op maandag 15 januari 2024 is het Blue Monday, 15

-1-2024 dus. Blue Monday wordt de meest depressieve dag van het jaar genoemd. Hoe is deze theorie ontstaan en waar komt het vandaan? Wij leggen het u uit. Maar misschien nog wel veel leuker en belangrijker.

Wanneer is Blue Monday?

Blue Monday is altijd op de maandag in de laatste volle week van januari. Waarom deze dag Blue Monday is volgens de bedenker leggen we u zometeen uit. Maar de komende jaren is Blue Monday Nederland op:

 • Blue Monday 2019 was op maandag 21 januari
 • Blue Monday 2020 was op maandag 20 januari
 • Blue Monday 2021 was op maandag 25 januari
 • Blue Monday 2022 was op maandag 17 januari
 • Blue Monday 2023 was op maandag 16 januari
 • Blue Monday 2024 is op maandag 15 januari
 • Blue Monday 2025 is op maandag 20 januari
 • Blue Monday 2026 is op maandag 19 januari
 • Blue Monday 2027 is op maandag 18 januari

Geschiedenis Blue Monday

Hoe is Blue Monday ontstaan? Alweer ruim 10 jaar geleden heeft de Britse psycholoog Cliff Arnall met een wetenschappelijke formule aangetoond, volgens hem, dat deze blauwe maandag / Blue Monday de meest depressieve dag van het jaar is. Wegens diverse redenen zouden mensen wat somber gestemd zijn, zoals:

 • De feestdagen zijn voorbij
 • De decembermaand heeft, ondanks Black Friday, de mensen veel geld gekost met alle cadeaus en rekeningen
 • Het salaris van januari is nog niet binnen
 • De eerste goede voornemens zijn alweer gestrand
 • De zomervakantie is nog ver weg
 • De dagelijkse sleur is weer van toepassing
 • Het is slecht weer buiten en donker
 • Men voelt zich schuldig over wat ze allemaal hebben gegeten en gesnoept tijdens de feestdagen

De formule van Cliff Arnall kon rekenen op flink wat kritiek, want er is geen wetenschappelijke onderbouwing voor vanuit andere hoeken. Er gaan dan ook geruchten dat het door een PR bureau is bedacht als stunt om mensen te verleiden om een vakantie te boeken op deze maandag in januari. Een geslaagde publiciteitsstunt in dat geval, waar elk jaar weer veel aandacht voor is met veel Blue Monday inhakers van merken over de hele wereld die u iets proberen op te vrolijken.

Last van Blue Monday?

Heeft u last van Blue Monday en voelt u zich vandaag wat somberder? Dan helpt het sowieso om voldoende te bewegen, de buitenlucht op te zoeken ook al is het wat slechter weer buiten, voldoende ontspanning te zoeken en positieve mensen om u heen te verzamelen die u weer wat vrolijker gestemd maken. Daarnaast als u toch gek bent van online shoppen is dit wel een leuk moment om te profiteren van een Blue Monday aanbieding, korting, actie of deal. Er zijn genoeg merken die alleen vandaag op Blue Monday (ook wel Blauwe Maandag genoemd) een unieke kortingsactie hebben die u flink wat geld kan besparen.

Blue Monday winkels

Welke winkels deden er in eerdere jaren mee met leuke Blue Monday Deals? Dat waren onder andere: fonQ, Manfield, chasin, TUI, Score, Aktiesport, Lucardi, ICI PARIS XL, Alternate, Vliegtickets.nl, YourMacStore, The MustHaves, BeterBed, Perry Sport, The Body Shop, Wehkamp, Guess, Blokker, The Little Green Bag, Datona, SilverCreek, Kleertjes.com, DekbedDiscounter.nl, Oxxio, MyJewellery, Intertoys, Halfords, Conrad, Drogisterij.net, Miss Etam, River Island, Sapph, Suitableshop . Kortom, genoeg keuze als u even lekker wilt shoppen met Blue Monday kortingen. De verwachtingen voor de komende jaren en de editie van Blue Monday 2024 is dat hier nog meer merken aan mee zullen gaan doen. Heerlijk toch?

Blue Monday Nederland

In Nederland zijn we over het algemeen vrij nuchter. Blue Monday Nederland krijgt elk jaar wel aandacht, omdat allerlei merken hier op in willen haken met iets grappigs of een leuke aanbieding. De verwachting is met name dat Blue Monday Nederland 2024 u nog meer korting op kan leveren waar we u graag bij helpen. Het overzicht met logo’s van de merken en webwinkels proberen wij zo compleet mogelijk te maken, zodat u in 24 uur tijd hier zo goed mogelijk van kan profiteren. Alvast veel shopplezier!