Moederdag 2024

Beste moederdag deals 2024

Douglas black fridayDouglas moederdag actie:
ICI PARIS XL glamour dayICI PARIS XL moederdag actie:
Dyson black fridayDyson moederdag actie:

Moederdag aanbiedingen

Er zijn nog veel meer aanbiedingen! Direct profiteren van de leukste en beste Moederdag aanbiedingen? Klik op het logo van uw favoriete winkel en pak direct korting. 

De allerliefste mama even één dag per jaar extra in het zonnetje zetten? Dat doen we natuurlijk met zijn allen tijdens Moederdag 2024. We starten met een ontbijt op bed en de huishoudelijke taken hoeft mama vandaag niet te doen. Maar ook een Moederdag cadeau mag natuurlijk niet ontbreken. Wat krijgt mama dit jaar? Het leukste Moederdag cadeau kunt u uiteraard ook kopen met een leuke korting. Wij helpen u graag op weg, zodat u nog meer kunt kopen met hetzelfde budget.

Moederdag deals

Waar kunt u dit jaar de beste moederdag aanbiedingen, kortingen en acties kopen? Wat is het allerleukste cadeau voor mama? Houdt ze van een verwendagje? Een high tea? Of is mama alweer toe aan een nieuwe parfum? Een lieve moederdagkaart mag sowieso niet ontbreken aan het geheel met een lief berichtje. Hieronder vindt u een overzicht van de leukste moederdag winkels waar u elk jaar wel weer op kunt rekenen als het gaat om een leuke moederdagactie. Neem er dit jaar een kijkje en pak die leuke moederdag korting direct mee. Nog even een leuk idee op doen doet u ook bij deze winkels en webshops.

Moederdag: de beste aanbiedingen

Meer kopen met hetzelfde Moederdag budget? U kunt zelf wat gaan knutselen natuurlijk, maar u kunt ook slim cadeaus shoppen. Erg populair zijn natuurlijk de parfums, luchtjes, make-up, sieraden, kettingen, ringen, horloges, elektronica, woonartikelen en accessoires voor in huis of de nieuwste mode zoals een tas, sjaal, portemonnee, sandalen, boeken, puzzels of diverse elektronica of keukenapparatuur zoals een koffieautomaat. Kunt u nog wel wat Moederdag ideeën gebruiken voor dit jaar? Gebruik dan bijvoorbeeld de top 10 lijstjes van Douglas, ICI PARIS XL, de Bijenkorf, Lucardi, MediaMarkt, Wehkamp, Bol.com of een van de andere webwinkels die altijd leuke moederdag aanbiedingen hebben.

Moederdag 2024 Nederland

De eerstvolgende editie van Moederdag 2024 in Nederland is op zondag 12 mei 2024. Het moment om de liefste mama, moeder, stiefmoeder, stiefma, mam, ma, mams even flink te verwennen. Wat doet u dit jaar nog meer naast een ontbijtje op bed? Gaat u voor moederdag knutselen met de kinderen? Mogelijk doen ze dat al op school met hun klasgenoten, dus dat moet nog wel even aangevuld worden met bijvoorbeeld een mooie bos bloemen.

Bloemen

Wist u dat Moederdag voor de bloemenhandel dé dag in het jaar is waarop ze de grootste omzet van het jaar halen. Vroeger waren met name anjers erg populair, tegenwoordig zijn de rozen het meest populair, maar u kunt natuurlijk ook andere soorten bloemen cadeau doen.

Wanneer is het Moederdag?

Moederdag Nederland is altijd op de tweede zondag in mei. Hierdoor is het altijd net even een andere datum op deze dag in het jaar. Wilt u precies weten op welke datum het de komende jaren moederdag is? Moederdag 2023 is al geweest en was op zondag 14 mei. Maar de komende jaren is het op:

 • Moederdag 2020 was op zondag 10 mei
 • Moederdag 2021 was op zondag 9 mei
 • Moederdag 2022 was op zondag 8 mei
 • Moederdag 2023 was op zondag 14 mei
 • Moederdag 2024 is op zondag 12 mei
 • Moederdag 2025 is op zondag 11 mei
 • Moederdag 2026 is op zondag 10 mei

Andere landen

In heel veel landen doen ze aan Moederdag, maar in een heleboel landen is het niet op dezelfde datum als in Nederland. Moederdag België is net als bij ons op de 2e zondag in mei. Maar in andere landen in Europa is het op een ander moment. In sommige landen wordt Moederdag meer gezien als Internationale Vrouwendag. Een paar andere landen op een rijtje en het moment in het jaar waarop het gevierd wordt:

 • Frankrijk: de laatste zondag van mei
 • Spanje en Portugal: de eerste zondag in mei
 • Verenigd Koninkrijk: vierde zondag van de vastenperiode, oftewel 3 weken voor Pasen.
 • Noorwegen: tweede zondag in februari
 • Slovenië: 25 maart
 • Luxemburg: de tweede zondag in juni
 • Rusland: de laatste zondag in november

Geschiedenis

De Moederdag geschiedenis gaat heel ver terug. In de basis werden moeders al vereerd in het klassieke Griekenland met allerlei ceremonies en werd Rhea, de moeder der goden, geëerd. De huidige vorm van Moederdag is meer ontstaan in Amerika. Hier begon Anna Jarvis in Philidelphia in het jaar 1914 met Moederdag. Ze had met name bewondering voor de rol van haar moeder in de maatschappij. Haar moeder overleed in het jaar 1905 op de eerste zondag in mei. Het jaar daarna organiseerde ze op de eerste zondag na het overlijden een General Memorial Day of All Mothers. Hierna heeft ze er een aantal jaar voor gevochten om hier een officiële dag van te maken. Dit lukte haar in 1914.

10 jaar later kwam het ook overwaaien naar Nederland. Dit werd vooral opgepikt door de Koninklijke Maatschappij voor Tuinbouw en Plantkunde om de bloemenverkoop te stimuleren in ons land. En dat lukte uitstekend. Een bos bloemen is tenslotte nog steeds het populairste cadeau. Vanaf het begin is deze dag daardoor wel commercieel geweest, maar dat mag de pret niet drukken. Op Moederdag hoeft mama zich niet druk te maken om het huishouden, dat doet papa. Mama krijgt vaak bloemen en een zelf geknutseld cadeautje van de kinderen met daarbij een kort berichtje of gedichtje, aangevuld met nog een ander cadeau geregeld door papa of de kinderen zelf als ze wat ouder zijn.

Kunt u geen genoeg krijgen van al dat shoppen met korting? Kom dan zeker eens terug tijdens Black Friday Nederland.