Shopping Days 2024

Shopping Days betekent: met korting shoppen op de nieuwe collectie van heel veel mooie merken. Waar kun je deze Shopping Days editie 20% korting pakken? Profiteer direct, en klik op het logo van jouw favoriete merk.

Wanneer zijn de eerstvolgende Shopping Days?

Pak die 20% korting op een zaterdag in april 2024.

Wat zijn Shopping Days?

Fashion Days, Shopping Days, Glamour Day, Glamorous Days, Weekend Deals, Family Days, Elle Smart Shopping Day, allemaal namen die merken geven aan twee belangrijke momenten in het jaar: shoppen met 20% korting (of soms een beetje meer) op de nieuwe collectie. In het voorjaar en in het najaar.

Voorheen bracht het blad GLAMOUR tweemaal per jaar Glamour Day. Als merken zich hierbij aansloten (tegen betaling), dan konden ze meedoen aan de officiele Glamour Day. Maar andere merken speelden daar al snel op in door het net een beetje anders te noemen: Glamorous Weekend, Fashion Weekend, etc, en gaven net zoveel korting: 20% op de nieuwe collecties voor herenkleding, dameskleding, kinderkleding, maar ook op accessoires, sieraden, etc. Er gingen steeds meer merken meedoen met allerlei soorten producten. Glamour is gestopt, en nu heet het officiële moment ‘ELLE Smart Shopping Day’ of ELLE Smart Shopping Weekend’.

Wanneer zijn de Shopping Days?

In principe zijn er 2 momenten in het jaar waarop het Shopping Day of Shopping Weekend is: eenmaal in het voorjaar en eenmaal in het najaar. De voorjaarseditie is meestal in april, de najaarseditie is meestal in september/oktober. Zo kun je met veel voordeel de nieuwe collectie voor de lente/zomer of herfst/winter scoren en hoef je niet te wachten op de zomer sale of winter sale.

Shopping Night

Sommige merken maken er ook een Shopping Night van: een avond waarop de winkels tot later open zijn waarop je alvast de korting kunt scoren. Vaak wordt hier online ook gewoon aan meegedaan en betekent het dat je vanaf vrijdagavond tot zondagavond met korting kunt shoppen. Wil je zeker weten dat je niks mist? Koop dan uiterlijk op de zaterdag met 20% korting, want niet alle merken doen tot en met zondag mee.

Welke merken doen mee aan Shopping Day?

Dat verschilt per editie, en soms heeft een merk ook op een ander moment nog een zelfbenoemde ‘Shopping Day’, dat kan natuurlijk. Maar eerdere edities kon je rekenen op korting bij bijvoorbeeld: Nelson, Manfield, Ziengs, Miss Etam, Wehkamp, JOSH V, Pandora, VERO MODA, Jack&Jones, Kleertjes.com, G-Star, Douglas, ICI PARIS XL, Bol.com, HEMA, terStal, VanHaren, VILA, Only, Name it, Guess, Clarks, ASOS en nog heel veel meer. Houdt ons overzicht in de gaten voor de eerst volgende editie.