Vakantiegeld aanbiedingen

Het is weer vakantiegeld tijd! Krijg je 1x per jaar jouw vakantiegeld uitbetaald? Dan is de maand mei een feestje en kun je een leuk bedrag op je rekening verwachten, waar je uiteraard zelf het hele jaar hard voor hebt gewerkt. Het ideale moment om een vakantie te boeken: in eigen land of met de auto of het vliegtuig naar het buitenland. Of koop je iets anders moois van het vakantiegeld zodat je er thuis lang plezier van hebt? Het kan allemaal!

Vakantiegeld deals

Er zijn ieder jaar interessante vakantiegeld deals te scoren. We zetten voor je op een rijtje bij welke webshops en vakantie aanbieders je nú de leukste vakantiegeld aanbieding kunt scoren. Waar krijg je veel korting? Waar moet je nu zijn voor de beste deal? Check het overzicht en klik op het logo om direct online te profiteren.

Wanneer zijn de vakantiegeld aanbiedingen?

Dat kan verschillen per reisaanbieder of merk, maar de meeste vakantiegeld korting kun je scoren eind mei en in de maand juni. In de meeste gevallen wordt het vakantiegeld eind mei overgemaakt. Op dat moment spelen de reisaanbieders en webshops graag in om je op dat moment een toffe aanbiedingen voor te schotelen.

Welke merken doen er mee met vakantiegeld aanbiedingen?

Dat kan ieder jaar verschillen, maar eerdere jaren zagen we mooie deals bij onder andere: Corendon, Coolbue, TUI, CenterParcs, Belsimpel, HP, MediaMarkt, Medion, Sanitairwinkel en nog heel veel meer. Houdt ons overzicht goed in de gaten, want er zijn niet alleen maar kortingen op daadwerkelijke vakanties te scoren, ook op computers, laptops, smartphones, televisies en heel veel andere producten die de moeite waard zijn om aan te schaffen van het vakantiegeld.

Wat is vakantiegeld?

Vakantiegeld wordt ook wel vakantiebijslag of vakantietoeslag genoemd. Het is meestal 8% van je brutoloon en wordt vaak eind mei uitgekeerd. Het wordt berekend aan je loon van 1 juni van het afgelopen jaar tot 1 juni van het huidige jaar. Het is bij een fulltime werkverband ongeveer een extra maandsalaris.

Wanneer wordt het vakantiegeld gestort?

Het is wettelijk vastgelegd dat het opgebouwde vakantiegeld over de periode juni t/m mei uiterlijk eind juni betaald moet zijn aan de werknemer. Veel bedrijven betalen het echter in de maand mei uit tijdens de reguliere loonbetaling van de maand mei. Maar werkgevers mogen het dus ook meenemen in de maand juni qua uitbetaling. Het kan ook zo zijn dat jouw werkgever het maandelijks aan je uitbetaald. In dat geval krijg je iedere maand een beetje vakantiegeld uitbetaald en krijg je in de maand mei niet meer uitbetaald dan de maanden daarvoor.

Hoeveel vakantiegeld krijg je?

Iedere maand bouw je vakantiegeld op. Het bedrag van het opgebouwde en uitbetaalde vakantiegeld vind je terug op jouw loonstrook in de maand dat dit uitbetaald wordt. Wil je berekenen hoeveel vakantiegeld je iedere maand opbouwt? Vermenigvuldig dan jouw brutoloon met 8%.